مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

بررسی پیش غذا های مناسب از دید طب سنتی

در طب سنتی همیشه توصیه بر این است که درهم خوری انجام نشود! اما واقعا کدامیک از دورچینها و پیش غذاهای رایج باید همراه غذا خورد و کدامها رو نباید خورد؟

بعضی از چاشنی ها و دورچین های سفره که امروزه مرسوم است از جمله سالاد، نوشابه، دوغ، ماست و … مطمئنا مضر و غیرعلمی است! اما دسته ای از آن ها نیز هستند که برای هضم بهتر خوراک، اصلاح غذا و برانگیختن اشتها و … مفید هستند که مورد تایید و توصیه طب سنتی نیز هستند.

بررسی انواع پیش غذا از منظر طب سنتی

سبزی خوردن

مصرف سبزی ها به شرطی که تازه باشند از جمله ی ریحان، تره، بادرنجبویه، جعفری و … مفید هستند.

سوپ یا آش به عنوان پیش غذا

به طور کلی اگر آبکی و ملین باشند مفید هستند اما برای معده های دارای غلبه رطوبت و معده هایی که در نگه داشتن غذا مشکل دارند، مانند افراد مبتلا به خلفه، مناسب نیست.
این نکته حائز اهمیت است که سوپ های سنگین و دیرهضم مانند سوپ رشته مناسب نیست! و هضم غذا را مختل می کند. سوپ جو یا کشک الشعیر و ماء الشعیر در معده های گرم و خشک مناسب است.

انواع ترشی

مصرف ترشی ها در کنار غذاهای چرب و سنگین کمک حال هضم و تعدیل کننده کیفیت غذا و مانع از تولید صفرای بیش از حد هستند. البته این موضوع به شرطی صادق است که این پیش غذا با سرکه طبیعی و به سبک سنتی تهیه شده باشد.

qwe

زیتون شور

زیتون به طور کلی مفید و خوب است ولی نوعی که به زیتون شورمعروف است، توصیه نمی شود. زیتونی که در سرکه و آب نمک رسیده باشد و در آب شیرین، شوری آن گرفته شده باشد مناسب است.

زیتون پرورده

زیتون پرورده یک پیش غذا ی خوب برای برانگیختن اشتها مفید و موثر است! البته که مصرف زیاد از حد آن هضم را مختل می کند.

رب انار

رب انار برای غذاهای آبکی و ملین نظیر شورباها مفید است. در غذاهای چرب و بعضی غذاها نظیر فسوجن (فسنجان) مفید و مرسوم است و در سایر غذاها توصیه نمی شود.

حلوا

حلوا معمولا بیشتر از پیش غذا به عنوان دسر غذا مصرف می شود که مصرف آن در افراد با معده و توان هضم بالا مفید است و در افراد با معده ضعیف و ضعف هضم بسیار مضر است.

عضویت در کانال طب سنتی طبایع

دسته :  توصیه, خواص خوراکی‌ها, سبک زندگی, غذای سالم

دیدگاه ها