مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی

کلوچه زنجبیلی یکی از شیرینی های محلی نقاط مختلف ایران از شمال تا جنوب است و دستورات تهیه متفاوتی را دارد.

کلوچه زنجبیلی به علت استفاده از پودر زنجبیل عطر و طعم فوق العاده ای داشته و با در نظر گرفتن فواید و خواص فوق العاده زنجیبل در طب سنتی و داشتن طبع گرم باب میل افرادی با ذائقه های متفاوت است.

زنجبیل که ماده اصلی و طعم دهنده است مسکن درد و ضد سرطان بوده و برای بیماریهای ناشی از سرما خوردگی، تب ناشی از آنفلونزا ، گلودرد ، گرفتگی های ناشی از قاعدگی یا سردرد مفید است. بر اساس تحقیقات پژوهشگران استفاده از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ دوران بارداری موثر است.

مواد لازم

  • آرد : دو و یک چهارم لیوان
  • جوش شیرین : کمتر از یک قاشق مرباخوری
  • پودر دارچین : یک قاشق مرباخوری
  • پودر زنجبیل :  یک قاشق غذاخوری
  • پودر میخک : نصف قاشق مرباخوری
  • نمک : نصف قاشق مرباخوری
  • کره : سه چهارم لیوان
  • شکر(شکر سرخ) : یک لیوان
  • تخم مرغ : یک عدد
  • عسل و یا شیره انگور : یک چهارم لیوان

طرز تهیه کلوچه زنجبیلی

آرد ، جوش شیرین، زنجبیل، دارچین، میخک و نمک را در ظرف مخلوط کنید. آرد و شکر را با هم بزنید ،تخم مرغ و عسل را به مواد اضافه کنید و هم بزنید و سپس مواد خشک را به آن اضافه کنید. توپک های کوچکی از خمیر به دست آمده را درست کنید و روی سینی فر حاوی کاغذ روغنی قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه بپزید.

کلوچه زنجبیلی سبزواری

مواد لازم برای تهیه کلوچه زنجبیلی یا زنجفیلی (سبزواری)

  • روغن جامد :  ۲۵۰ گرم
  • شکر : ۲۵۰ گرم
  • ماست :  ۲۵۰ گرم
  • تخم مرغ  : ۲ عدد
  • زنجبیل :  ۲ قاشق غذاخوری
  • بیکینگ پودر :  ۱ قاشق غذاخوری
  • آرد سبوس دار (آرد کامل گندم)  : ۱ کیلو گرم

دستورپخت کلوچه زنجفیلی سبزواری

روغن و شکر را با هم مخلوط کنید. بعد تخم مرغ‌ها را اضافه کنید. سپس ماست را با زنجبیل و بکینگ پودر مخلوط کرده و به مواد اضافه کنید. بعد آرد را کم‌کم اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا خمیر یکنواختی بدست آید.

خمیر را روی یک سطح صاف با ضخامت ۱ سانتی‌متر پهن کرده قالب بزنید. بعد روی آن را با چنگال طرح بدهید و با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر بپزید.

نکته: می‌توان به این کلوچه، طعم‌های مختلف داد. (زعفرانی، کاکائویی، نارگیلی و…) ضمناً این کلوچه حالت بیسکویت دارد و می‌توانید آن را در ظرف درب دار در محل خشک و خنک به مدت ۳ ماه نگهداری کنید. می‌توان به جای آرد گندم، از آرد سفید هم استفاده کرد ولی با آرد گندم ترد می‌شود.

مواد لازم برای تهیه کلوچه زنجبیلی بدون نیاز به فر

  • آرد :  ۱ کیلو
  • روغن: نیم کیلو
  • شکر : نیم کیلو
  • پودر زنجبیل :  نصف فنجان
  • آب گرم : یک لیوان

طرز تهیه بدون نیاز به فر

برای تهیه این شیرینی ابتدا روغن را از یخچال خارج می کنیم تا به دمای محیط برسد. آرد را الک می کنیم و با روغن ذوب شده مخلوط می کنیم. برای تهیه شیرینی های محلی خمیر را با دست ورز می دهیم . گرمای دست باعث ذوب شده و یکدست شدن روعن و آرد می شود.آرد و روغن را با هم ورز می دهیم.شکر و زنجبیل را به مواد اضافه می کنیم.آب گرم را کم کم اضافه می کنیم و خمیر را با دست ورز می دهیم تا خمیر نرم و یکدست شود. خمیر را تا جایی ورز می دهیم که به روغن بیفتد .

خمیر را در پلاستیک فریزری می گذاریم و به مدت نیم ساعت در هوای آشپزخانه استراحت می دهیم. خمیر را بعد از استراحت روی پاکت پلاستیکی  باز می کنیم . ضخامت خمیر در حدود یک سانت باشد.خمیر را قالب می زنیم .

تابه چدنی را بدون  روغن روی شعله گاز می گذاریم. تا داغ شود. لازم نیست روغن در تابه بریزیم .کلوچه زنجبیلی را در تابه داغ می گذاریم تا یک طرف آن سرخ شود . بعد طرف دیگر آنرا سرخ می کنیم.

عضویت در کانال طب سنتی طبایع

دسته :  عمومی

دیدگاه ها