دستور پخت آش خرفه…
معتدل ،مفید برای خون سازی، مفید برای ریه و هورمون تیروئید، مفید برای کبد مواد لازم: یک پیمانه لپه، روغن کنجد به میزان لازم، نمک، زردچوبه، فلفل، زنجبیل، ادویه کاری به میزان لازم، پیاز خرد شده یک عدد بزرگ، خرفه ۵۰۰ گرم ، برگ چغندر ۵۰۰ گرم ، آرد سبوس دار جو یک و یک دوم پیمانه. روش تهیه : حبوبات را از قبل خیس می کنیم. خرفه و برگ چغندر را خرد کرده و مدتی با آب کم و مقداری نمک می پزیم. لپه را با آب و مقداری زردچوبه می پزیم. مدتی که از پخت لپه گذشت، عدس را به آن اضافه کرده و با حرارت ملایم کاملاً پخته و به مواد قبلی اضافه می کنیم. پیاز را با روغن کنجد و کمی زردچوبه، ادویه، زنجبیل و فلفل تفت می دهیم و به آش اضافه می کنیم. آرد جو را با دو برابر آب مخلوط کرده و از صافی رد می کنیم. سپس عصاره آن را به بقیه مواد اضافه می کنیم. تذکر: از زمانی که عصاره آرد جو را اضافه می کنیم، باید مواد را مرتب هم بزنیم تا ته نگیرد. اجازه می دهیم غذا با حرارت ملایم پخته تا آماده شود.
دسته : پخت و پز