مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

خواص شکر سرخ

خواص شکر سرخ

از خواص شکر سرخ خونساز بودن است که باعث رفع کم خونی میشود. این خاصیت باعث شده در تقویت قوای جسمی افرادی که دچار کم خونی هستند تاثیرات معجزه آسایی داشته باشد.

در تامین قند مورد نیاز بدن نقش موثری دارد، با این تفاوت که مانند قند های شیمیایی اثرات نامطلوب آن در حد صفر است! مثلاٌ دیابتی ها معمولاٌ برای جبران ضعف ناگهانی ناشی از افت قند نیاز به مصرف شیرینی ها پیدا می کنند که برای این منظور قند، شکلات و یا یک نوشیدنی شیرین مصرف می کنند که عوارضی هم دارد! برای این افراد استفاده از حبه های کوچک شکر سرخ پیشنهاد بسیار خوبی است.

شکر سرخ موجب لینت مزاج و دفع فضولات روده و معده می شود. این خاصیت شکر سرخ تاثیر بسیار زیادی در رفع مشکلات گوارشی ناشی از یبوست مزاج دارد.

شکر افزایش نشاط و رفع حالت خستگی و غم و اندوه بسیار موثر است. شیرینی ای که در گذشته بخاطر یک اتفاق مبارک میداده اند از این شکر تهیه می شده است. شکر در رفع مشکلات اعصاب نیز مفید است. باعث استحکام اعصاب شده و بیماری های عصبی را بهبود می بخشد.

شکر سرخ در تقویت و استحکام استخوان ها نیز موثر است. بهتر است آجیل کودکان با این شکر مخلوط شود تا هم مزه مطلوبی داشته باشد هم خواص زیادی! یادآوری کنیم که در گذشته آجیل را برخلاف اکنون که شور می کنند شیرین می کرده اند!! مثلاٌ پسته شیرین (بجای پسته شور) و …

شکر سرخ و موارد استفاده

نوعی از نوشیدنی های طبی تحت عنوان سکنجبین وجود دارد که معروف ترین و معمول ترین نوشیدنی ایرانیان بوده است! در فصول سرد مانند پاییز و زمستان از عسل در تهیه این نوشیدنی استفاده می شده و در فصول گرم بخاطر گرمی عسل، بجای آن از شکر تهیه می شده است.

شیوه های دیگر استفاده شکر، استفاده از آن در کنار برنج است. تعجب نکنید! یکی از مصلحات برنج برای افرادی که به آن عادت دارند (به غیر از خود شمالی ها)، مصرف شکر همراه با آن است.

در رساله ذهبیه امام رضا (ع) نسخه ای برای افزایش هوش و ذکاوت ذکر شده که از شکر سرخ و هلیله تهیه می شود.

ابن سینا نیز از شکر سرخ به همراه روغن بادام را در درمان قولنج (یبوست همراه با سختی در دفع محتویات روده و احساس درد) توصیه کرده است.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  توصیه, خواص خوراکی‌ها, غذای سالم

دیدگاه ها