مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دستورپخت کاچی

کاچی یکی از مقوی ترین و قدیمیترین غذاهایی است که بیشتر برای بانوانی که تازه زایمان کرده اند مورد استفاده قرار میگیرد. در این پست دستورپخت کاچی را باهم مرور میکنیم.

مواد لازم:

  • مغز گردو – ۵۰ گرم نیم کوب شده
  • مغز بادام – ۵۰ گرم نیم کوب شده
  • مغز پسته – ۵۰ گرم نیم کوب شده
  • مغز فندق – ۲۵ گرم نیم کوب شده
  • آرد جوانه گندم یا آرد برنج – ۲ لیوان
  • نبات آسیاب شده – ۲ لیوان
  • روغن حیوانی (گاو یا گوسفند) – ۲۰۰ گرم
  • گل گاوزبان – ۵۰ گرم
  • آب – ۴ لیوان
  • گلاب – نصف فنجان
  • زعفران ساییده شده – یک قاشق چایخوری

طرز تهیه:

نبات کوبیده شده را با ۴ لیوان آب روی حرارت می گذاریم بجوشد. سپس آن را صاف کرده، زعفران را حل کرده و گلاب را به آن اضافه می کنیم و آن را کنار می گذاریم.

گاوزبان را به همراه آب جوش به مدت ۱۰ دقیقه دم کرده و کنار می گذاریم. روغن حیوانی را در یک قابلمه ریخته ، پس از ذوب شدن روغن آرد را کم کم اضافه می کنیم. بعد با قاشق چوبی آن را مرتب به هم می زنیم. شعله را ملایم کرده و به هم زدن آن ادامه می دهیم تا رنگ آرد طلایی شود ( برای تهیه کاچی نیاز به سرخ کردن آرد نمی باشد). در این مرحله نصف قاشق چایخوری نمک اضافه کرده و قابلمه را از روی حرارت برمی داریم و گاوزبان دم شده و شربت آماده شده از نبات را کم کم به آن اضافه می کنیم و مرتب به هم می زنیم تا مایع صاف و یک دست شود.

گردو، بادام ، پسته ، فندق را هم اضافه می کنیم و ظرف را مجدداً روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا کاچی جا بیفتد و می گذاریم کاچی به روغن بیفتد. در این مرحله کاچی آماده است.

 

خواص درمانی:

  • تقویت عمومی بدن
  • درمان کم خونی(خونساز)
  • تقویت قوای جنسی
  • تقویت بعد از زایمان
  • مفید برای بعد از دوران نقاهت
  • درمان کمبود اسپرم و بی میلی مردان

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها