مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دانه و روغن کتان

دکتر حسین بهاور :

مصریان باستان هزاران سال پیش به کشت و پرورش کتان مبادرت می ورزیدند و امروزه این گیاه در مناطق وسیعی از اروپا و آسیا کشت می گردد. روغن کتان قرن هاست که به دلیل تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق موردتوجه بشر بوده است.دانه کتان به صورت خوراکی به عنوان ملین، ضد سـرطان، مـوثر در درمان سنـدرم روده تحـریک پـذیر و آرتریت روماتوئید نیز توصیه می­ شود.همچنین استفاده از روغن کتان به صورت موضعی در رفع تحریکات جلدی و التهابات پوستی نظیر اگزما نیز موثر است. از این روغن در گذشته به عنوان ضد سرفه، موثر در درمان زخم معده و روده و التهاب مثانه استفاده می شده است.

روغن کتان مهمترین منبع گیاهی امگا ۳ بوده و سرشار ازاسید آلفا لینولنیک “ALA”است. همچنین دانه کتان مهمترین منبع گیاهی لیگنان­ هاست که سبب کاهش احتمال بروز سرطان سینه می­شوند. به همین دلیل امروزه دانه کتان به عنوان یک ترکیب (غذا دارو) “Nutraceutic”در فروشگاه­های کشور­های آمریکایی و اروپایی عرضه می­گردد.

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  طبیب شهر

دیدگاه ها