مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

مصلح چیست؟

دکتر محمد دریایی :

در طب ایرانی، مصلح به دوایی گفته می‌شود که یک خوردنی یا آشامیدنی را اصلاح کند، خواه ضرر آن را رفع کند یا به اثر بیشتر آن کمک کند، یا قوت آن را حفظ کند یا شدت و حدّت آن را کم کند و یا موجب رسیدن غذا یا دوا به موضع خاص و مورد نظر آن شود. در روش تغذیه سنتی، همیشه به همراهی «مصلح»ها با غذاها و دواهای مختلف توجه می‌شده و بسیاری از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها بدون مصلح مصرف نمی‌شدند. مثل خوردن کاهو با سکنجبین، ماست با نعناع، ماهی با سیر یا گردو، اما متأسفانه این روزها بسیاری از این مصلح‌ها کنار گذاشته شده‌اند که سبب کاهش کم و کیف جذب و هضم غذا و افزایش آثار و عوارض آنها خواهد بود

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  طبیب شهر

دیدگاه ها