مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

تغذیه مناسب در ایام نوروز

  • در فصل بهار و نوروز نباید در مصرف غذاهای گرم و تر، گوشت ها، شیرینی ها و ادویه تند و تیز و نیز ترشی ها افراط کرد. چرا که این غذاها باعث تشدید عوارضی همچون دردمفاصل، دردهای نقرسی و بسیاری از بیماری های بلغمی و سوداوی می شود.
  • بهترین غذاها، آش و سوپ ساده با گیاهان و سبزی های هر منطقه، سوپ جو، سبزی پلو، ماءالشعیر طبی، کاهو و سکنجبین، سمنو (مخصوصاً برای افراد مبتلا به کم خونی و ضعف) و میوه در حد متعادل است.
  • افرادی که سالم هستند و مشکلات معده و مفاصل ندارند؛ می توانند سالاد کاهو را در یک وعده با کمی آبغوره و روغن زیتون میل کنند.
  • افرادی که گرمای بدنشان بالاست و یا این که زیاد از شیرینی ها و غذاهای چرب و آجیل استفاده کرده اند؛ بهتر است از شربت های خانگی فرونشاننده حرارت مثل شربت ریواس، زرشک، غوره، نارنج و لیمو استفاده کنند.
  • در مورد شیرینی ها سعی کنید انواع کوچکتر آن ها را انتخاب کنید تا حجم کمتری از مواد قندی ساده و چربی ها را دریافت کرده باشید. توجه به شست و شوی دهان و دندان ها بعد از مصرف شیرینی ها به خصوص در کودکان برای پیشگیری از پوسیدگی دندان ها بسیار مسأله مهمی است.
  • برای جلوگیری از غلظت خون، مصرف روزانه یک لیوان شربت عناب مناسب خواهد بود.
عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  تناسب اندام

دیدگاه ها