مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

 

آشپزی زمستانه (۱)

در طب سنتی هر فصل مزاج خاص خود را دارد و با توجه به مزاج فصل باید موادغذایی خاصی را مصرف کرد.
فصل زمستان دارای طبیعت سرد و تر است. خلط بلغم در این فصل بیشتر در بدن تولید می‌شود. می توان با داشتن برنامه غذایی خوب و سبک زندگی مطابق با آموزه های طب سنتی از بیماری های این فصل در امان بود.
زمستان برای افراد دارای مزاج سرد و تر و افراد مسن به مناسب نیست. این گروه می بایست در رعایت تدابیر این فصل دقت بیشتری داشته باشند.
غذای افراد تندرست در این فصل باید غذایی معتدل و اندکی غلیظ باشد:
غذاهایی مانند حلیم و كله‌پاچه و گوشت شیشك و آب‌گوشت آن با ادویة گرم و كباب و بریان و گوشت كبک و تیهو و بلدرچین و مانند اینها. همچنین اسفیدباها (نوعی از آش) و قلیه خشك (گوشت سرخ‌شده با روغن گردوی بریان‌كرده یا روغن زیتون و یا روغن زردآلو) و مانند این، بویژه با دارچین و زیره و رازیانه و مانند آنها.

از آنجایی که طبیعت زمستان سرد و تر است، هر نوع غذایی که بتواند با این سردی و تری مقابله کند و تعادل مزاجی بدن را حفظ کند، مطلوب است.
– استفاده از مواد غذایی گرمی بخش مانند فلفل، زنجبیل، زعفران،، گردو، عسل، دارچین، بادام، سیر، پیاز، آویشن، شوید، جعفری و … در تهیه غذاهای زمستان مناسب است.
– غذاهای شیرین ، غذاهای چرب و پر ادویه می تواند در این فصل بیش تر مصرف شود.
– استفاده از مواد غذایی سرد و تر مانند خیار، گوجه، ماست، کاهو، ماهی و مانند اینها در غذاهای زمستان مضر است.
البته همه این موارد برای رژیم غذایی افراد سالم است اما اگر افراد بیمار شوند بسته به نوع بیماری رژیم غذایی باید تغییر کند.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها