مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

کماد در طب سنتی

‌کماد، چیز گرمی است که بر روی عضو قرار می گیرد، به این تکنیک درمانی در طب ایرانی تکمید گفته می شود. امروزه بیشتر مردم با کیسه های آبگرم آشنایی دارند؛ اما در منابع سنتی از مواد مختلفی مانند نمک، سبوس، ارزن، آجر و سنگ جوشانده های معطری مانند گلاب داخل کیسه یا آغشته به اسفنج نام برده شده است که به منظورهای مختلفی از جمله رفع درد و نفخ و تقویت عضو استفاده می گردد. یکی از کاربردهای کماد رفع زکام است، بدین منظور سیاهدانه را نیم کوب کرده چند قطره آب نمک بر آن پاشیده در کیسه ای گرم کرده بر سر می بندند و یا برای درد و نفخ شکم ترکیب بابونه، سبوس گندم و نمک را در کیسه ای گرم کرده  و استفاده می کنند.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر امیرمحمد جلادت برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

 

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  نسخه سنتی

دیدگاه ها