مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

نکاتی مهم در مورد مصرف شیر

شیر تازه دوشیده گرم، سریع هضم می شود. اماشیر سرد، هضم کندی دارد لذا بهتر است شیر را گرم مصرف نمود. مصرف زیاد و هر روز شیر، در بیماری های عصبی خصوصا بیماری های ناشی از بلغم مضر است. باید از مصرف همزمان شیر با این مواد اجتناب نمود: مواد غذایی ترش، شور، گوشتها، تخم مرغ، ماهی، ترب و تربچه، پیاز، میوه های تازه، سبزیجات و حبوبات.
نوشیدن شیر با شکر، نیکو کننده رنگ رخسار است و باعث خوشرنگی چهره می شود. خصوصا در مزاجهای گرم و خشک. البته در افرادیکه معده های ضعیفی دارند، در مصرف آن دقت نمایند. نوشیدن شیر با شکر، خصوصا به صورت فرنی یا شیر برنج، چاق کننده است علی الخصوص در مزاجهای گرم و خشک. استفاده از آبزن شیر، یعنی ظرفی از شیر که ناحیه مقعد در آن قرار گیرد، جهت درمان ورم و درد ناحیه مقعد مفید است. در مورد اکثر شیر ها خصوصا شیر بز، این نکته حائز اهمیت است که باید شیر را پس از جوشاندن مصرف نمود. روش جوشاندن شیر: به اندازه یک چهارم حجم شیر، آب اضافه نمایید. سپس روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا آب اضافه شده تبخیر شود. این شیر، جوشیده حساب می شود. مصرف شیر، در مراحل اولیه بیماری های تب دار مضر است و در مراحل انتهایی بیماری می تواند مفید باشد. در صورتیکه شیر با همان مقدار یا مقداری بیشتر آب مخلوط شده میل شود، ادرار بسیاری ایجاد کرده و به تنقیه مجاری ادراری کمک می نماید. مصرف شیر برنج و فرنی تهیه شده از شیر گاو، باعث طول عمر و نیکویی رنگ رخسار می شود. مصرف شیر گاو همراه با خرما و گردو موجب: رفع لاغری، نیکویی رنگ رخسار، تقویت میل جنسی، تقویت نطفه می شود. از زیاده روی در مصرف شیر گاو بپرهیزید زیرا باعث: سنگ کلیه و مثانه، احتمال ابتلای بیشتر به شپش، ایجاد برص(ویتیلیگو، پیسی) می شود. برای اصلاح نسبی و کاهش بروز عوارض فوق، بهتر است شیر گاو همراه با عسل یا شکر میل شود.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی سرکار خانم دکتر الهام قدمی یزدی برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

 

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  خواص خوراکی‌ها

دیدگاه ها