مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

غذاهای مناسب بیماران دیابتی

تعدادی از غذاهایی که از دیدگاه طب ایرانی دارای مزاج معتدل یا گرم و تر و همچنین سایر خصوصیات متناسب برای تمام بیماران دیابتی -که دچار عوارض بیماری دیابت نیستند و مشکلات گوارشی و بیماری زمینه ای دیگری نیز ندارند- را دارا هستند، در زیر آمده اند:
۱-ماءالجبن آب پنیر را می گویند. مزاج ماء الجبن: گرم و تر
۲-رب سیب مزاج رب سیب: گرم و تر
۳-خورش قورمه آلو: متشکل از گوشت گوسفند ۸۰ گرم، پیاز، ۱ عدد کوچک، لپه ۱۵ گرم، آلو برقان ۲ عدد، شنبلیله ۲۰ گرم، زردچوبه ۲ گرم، نمک ۱ گرم، روغن زیتون یک قاشق مرباخوری
۴-آبگوشت میوه: متشکل از گوشت ۹۰ گرم (گوشت گوسفند یا سینه مرغ یا سینه خروس)، پیاز یک عدد، زردچوبه ۲ گرم، نمک ۱ گرم، لپه ۱۵ گرم، سیب ۵۰ گرم، آلوبرقان ۱ عدد، به یا آلبالو (بسته به فصل) ۲۵ گرم، دارچین ۲ گرم. در هنگام مصرف ۵ گرم روغن زیتون به غذا اضافه شود
۵-قورمه آبغوره: متشکل از گوشت ۹۰ گرم (گوشت گوسفند یا سینه مرغ یا خروس)، پیاز ۲۵ گرم، زردچوبه ۲ گرم، نمک ۱ گرم، روغن زیتون ۵ گرم، لپه ۱۵ گرم، اسفناج ۱۰۰ گرم، تره ۲۰ گرم، شنبلیله ۱۰ گرم، آبغوره ۳۰ گرم
۶-خورشت سیب: متشکل از گوشت (گوسفند، مرغ یا خروس) ۹۰ گرم، سیب درختی ۱۰۰ گرم، پیاز ۵۰ گرم، زردچوبه ۲ گرم، نمک ۱ گرم، آلوبخارا ۲۵ گرم، آبغوره ۱۰ گرم، گلاب ۱۰ گرم.
۷-سوپ جو: متشکل از جو پوست کنده ۳۰ گرم، گشنیز ۲۰ گرم، شلغم ۳۰ گرم، خرفه ۱۰ گرم، شوید ۱۵ گرم، اسفناج ۲۰ گرم، گوشت (مرغ، خروس، گوسفند) ۶۰ گرم، آلو بخارا ۵۰ گرم، آبغوره ۵ گرم، روغن زیتون ۵ گرم، پیاز ۵۰ گرم، زردچوبه ۲ گرم، نمک ۱ گرم
۸-سوپ سبزیجات:متشکل از اسفناج ۲۰ گرم، عناب ۱۰ گرم،پودر بادام ۵ گرم (یک قاشق مرباخوری)، شنگ ۵ گرم، گشنیز ۳۰ گرم، پنیرک ۳۰ گرم، مرزنجوش ۳ گرم، آلوبرقان ۵۰ گرم، ریواس ۱۰ گرم، نعناع ۵ گرم، جعفری ۵ گرم، پیاز ۲۵ گرم،زردچوبه ۲ گرم، نمک۱ گرم، سرکه ۲ قاشق غذاخوری، گوشت (گوسفندیا مرغ) ۹۰ گرم.
۹-مرغ شکم پر: متشکل از گوشت مرغ ۹۰ گرم، پیاز ۲۵ گرم، زردچوبه ۲ گرم، نمک ۱ گرم، زرشک ۵ گرم، خرفه ۲۵ گرم، اسفناج ۵۰ گرم، سماق ۲ گرم، روغن بادام ۵ گرم.
دکتر مجتبی حیدری

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  غذای سالم

دیدگاه ها