مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

بادام، مغزی مقوی، مقوی مغز

بادام دارای انواع مختلفی است و بهترین آن بادامی است که پوست آن نازک است و با دست شکسته شود که به آن بادام، بادام کاغذی می‌گویند. طبیعت بادام از دیدگاه طب ایرانی گرم و تر است، مصرف آن با شکر غذاییت زیادی داشته و چاق کننده می‌باشد.علاوه بر آن سبب افزایش قدرت باروری نیز میگردد و همچنین در کاهش سوزش ادرار و نرم کنندگی شکم موثراست. از مهم‌ترین خواص بادام درختی، حافظ جوهر مغز(دماغ خصوصا با نبات)، افزایش دهنده بینایی، ملین و شیره بادام با کمی شکر جهت سرفه، خشونت سینه و حنجره و آسم بسیار مفید است و بوداده آن مقوی معده و رفع کننده سستی عضلات آن می‌باشد. ازتر کیبات خوشمزه که از بادام تهیه می‌شود ۲ نمونه را خدمتتان عرض می‌کنم:

۱-شیر بادام: بدین صورت که ۱۴عدد بادام پوست کنده را پودر نموده و با ۱لیوان آب و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب نمایند که نوشیدنی حاصل رطوبت خوب و ملایمی برای بدن فراهم می‌آورد و برای تقویت مغز و قلب و کبد بسیار مناسب است و نوشیدنی لذت بخشی با میزان کلسیم بالا است و به ویژه درکودکان جهت رشد و تقویت بدن و بانوان در سنین میانسالی که دارای علایم یائسگی و در معرض پوکی استخوان هستند، بسیار موثراست.

۲-حلوای بادام: بادام-خرما به میزان مساوی شب تا صبح خیسانده صبح پوست بادام و هسته خرما را جدا نموده و در همان آب پودر بادام و خرما را اضافه نمایید و برروی حرارت ملایم قرار دهید سپس آرد را در روغن کمی بریان نموده و بادام و خرمای پخته را اضافه نمایید تا مثل حلوا بسته شود. این حلوا به عنوان معجون بسیار مقوی و مغذی میل می‌گردد .

علاوه بر اینها روغن بادام شیرین به روش‌های زیر جهت رفع یبوست نافع است:

۱- چرب کردن ناحیه شکم و ناحیه تحتانی شکم با روغن بادام شیرین.

۲- خوردن ده گرم از روغن بادام شیرین با آب جوش. بادام برای معده سرد و تر سنگین بوده و به کندی هضم می شود و مصلح آن مصطکی یاشکر می باشد.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر محمد عسکرفراشاه برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

 

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  گیاهان دارویی

دیدگاه ها