مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

اسفناج ضد سرطان

از جمله تحقيقاتى كه توسط دكتر ريشارد شكل كه از نسج‏شناسان دانشگاه تكزاس است، به عمل آمده نشان مى‏دهد كه خوراكى‏هاى داراى ماده كاروتن به‏طور مؤثرى در نجات معتادان به دخانيات از سرطان دخيل است. دانشمند ديگرى از محققان دانشگاه جان هاپكينز در تحقيقات خود نشان مى‏دهد اشخاصى كه مقدار بتاكاروتن خون آنها زياد است در مقابل ابتلاى به سرطان بسيار مقاوم‏تر از سايرين هستند. در آزمايش ديگرى كه محققان در امريكا انجام داده‏اند، اسفناج را از نظر مواد شيميايى موجود در آن تجزيه كرده‏اند، مقدار كاروتنوئيد در اسفناج خام ۳۶ ميلى‏گرم در هر ۱۰۰ ميلى‏گرم- مى‏باشد در حالى‏كه در هويج خام در هر ۱۰۰ گرم داراى ۱۴ ميلى‏گرم مواد كاروتنوئيد است با اين تفاوت كه در هويج قسمت عمده بتاكاروتن است.
با اينكه ماده بتاكاروتن ماده قطعى مؤثر ضدسرطان است ولى با اين حال مواد كاروتنوئيد موجود در اسفناج عملا نقش بسيار مؤثرى در اين ماجرا دارند- به علاوه اسفناج داراى مقدار زيادى كلروفيل است كه آن هم از مواد داراى ظرفيت بالاى ضد سرطان است. عده‏اى از دانشمندان دليل ضد سرطان بودن كلروفيل را به سبب خاصيت آن در متوقف كردن يا به‏هرحال كند كردن موتاسيونهاى سلولى مى‏دانند كه از اين طريق از شروع سرطانى شدن سلولها جلوگيرى مى‏شود.

منبع کتاب : معارف گیاهی، حسین میرحیدر

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  گیاهان دارویی

دیدگاه ها