مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

انواع توت‌ و بذرهای ملین و مزاج

توت‌ها مواد غذایی شیرینی هستند که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک می‌توان از آنها استفاده کرد. توت‌ها دارای قند فراوانی هستند که ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارند و انرژی زیادی را در بدن ایجاد می‌کنند، خصوصاً اگر خشک شده باشند که مقدار قند آنها افزایش می‌یابد. قندهای موجود در این گونه میوه‌ها ساده است و بی ضرر و سریع جذب بدن می‌شود و انرژی فراوانی تولید می‌کند. بذرهای ملین نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند، زیرا بر اثر خیس شدن، موسین فراوانی تولید می‌کنند. استفاده از این نوع بذرها سیستم گوارشی را بیمه می‌کند و از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری می‌کند. بذرهای ملین همچنین حرکات دودی روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری می‌کنند. استفاده صحیح از این بذرها موجب سلامتی و نشاط انسان می‌شود. توت‌ها و بذرهای ملین و مزاج آنها:
توت سفید گرم و تر است. تخم مرو سرد و تر می باشد. توت سیاه گرم و تر است. خاکشیر طبع خنکی دارد. شاه توت سرد و تر است و بارهنگ نیز مانند خاکشیر خنک است. توت فرنگی، سرد و تر است و نیز اسفرزه سرد و تر است. مزاج تمشک معندل است. فرنجشک گرم و خشک است و توت خشک گرم و تر می باشد. تخم شربتی، قدومه شیرازی، بالنگو، قدومه شهری و ترتخم ریحان نیز همگی گرم و تر هستند.

منبع: کتاب مجموعه کامل دائرة المعارف تغذیه

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  مزاج‌شناسی

دیدگاه ها