مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

مکمل آهن در دوران بارداری

گاهی مادر باردار با شکایت کاهش آستانه تحمل و پرخاش‌ گری مراجعه می‌ کند. حواس‌ تان باشد بارداری یک روال طبیعی است و تغییرات خُلقی باید بررسی شود. اگر بی‌ حوصلگی غیرطبیعی، کسالت و خواب‌ آلودگی به سراغ شما آمده است حتما باید ذخایر آهن توسط پزشک بررسی شود و مکمل آهن میل کنید. زنان باردار در طول مدت بارداری خود نیاز قابل توجهی به آهن دارند بطوری که این نیاز برای حاملگی با یک جنین حدود یک گرم است لذا برای زنان بارداری که کمتر در معرض کمبودهای تغذیه ای قرار دارند، برای پیشگیری از فقر آهن روزانه ۳۰ تا ۶۰ میلی گرم مکمل آهن تجویز می شود. از آنجا که نیاز بدن به آهن در چهار ماه اول بارداری کم است، مصرف آن در این مدت لزومی ندارد و حتی مصرف نکردن آهن در ابتدای بارداری، از تهوع و استفراغ شدید که در این دوران شایع است جلوگیری می کند زیرا یکی از عوارض مصرف آهن، تهوع و استفراغ است. برای افرادی که کم‌خونی مختصری دارند همچنین خانم هایی که کمبود آهن ندارند در دوران بارداری، می‌توانند ضمن رعایت تدابیر مربوطه از حسوم استفاده کنند، کفگیر حسوم را داخل قابلمه می‌گذارید تا در حین پخت غذا، باعث آزاد‌سازی آهن در غذا شود و کمبود آهن را جبران کند. گذاشتن طولانی ‌مدت حسوم در ظرف پخت غذا باعث تیرگی رنگ غذا می‌شود که خطرناک نیست اما فقط در صورت فقر آهن شدید این حد اشباع از آهن هفته‌ای یک بار توصیه می‌شود و در حالت سلامت، برای حفظ ذخایر آهن و جلوگیری از فقر آهن، گذاشتن ۱۵ تا ۲۰ دقیقه حسوم در حال جوشیدن کفایت می‌کند.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی سرکار خانم دکتر الهام اختری برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

 

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  تدابیر بارداری

دیدگاه ها