مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

ويتامينC یونجه چهار برابر ليموترش

يونجه، به علت وجود مواد مغذی بی نظیرش، اگر مدتى مرتبا مصرف شود در تقويت مزاج فوق العاده مؤثر است و اشخاص نحيف و لاغر را فربه و چاق مى كند، براى حصول اين نتيجه مؤلف تحفه توصيه مى كند كه آن را با شكر تناول كنند. يونجه، ترشح شير و مقدار آن را در زنانى كه بچه شير مى دهند زياد مى كند و اين البته به علت وجود مواد مقوى، مغذى، پروتئين ها، ويتامين ها و مخصوصا كلسيم موجود در آن است. مبهى بودن (افزایش دهنده میل و قوای جنسی) يونجه امروزه به اثبات رسيده است، زيرا علاوه بر اينكه داراى پروتئين هاى مقوى و آهن و فسفر است كه همه آن ها در تقويت باه از عوامل مؤثر به شمار مى روند، وجود ويتامين E در يونجه، از همه بيشتر موضوع را تأييد مى كند، زيرا ويتامين E كه آن را ويتامين ضد عقيم بودن مى نامند، يكى از عناصر مخصوص براى توليدمثل است و در آزمايش روى حيوانات به تجربه ثابت كرده اند كه اگر حيوان نر را از اين ويتامين محروم كنند، كم كم سلول هاى توليدكننده متوقف شده و بيضه ها تغيير شكل مى دهند. خاصيت مبهى بودن يونجه بر قدما كاملا معلوم بود و در معجون هايى كه براى تقويت باه مى ساخته اند، غالبا تخم اسپست (نام فارسى يونجه) در آن ها داخل مى كرده اند و مؤلف تحفه مى نويسد: «تخم يونجه مولد منى است.» يونجه به علت وجود مقدار خيلى زياد ويتامين C كه در آن موجود است، اختلالات بدنى ناشى از كمبود اين ويتامين را به سرعت برطرف مى كند. ناگفته نماند كه متخصصان امر با آزمايش هاى دقيق معلوم كرده اند كه در بين مواد غذايى مختلف، جعفرى بيش از همه داراى ويتامين C است و حتى ليموترش كه شهرت دارد و از حيث ويتامين C فوق العاده غنى است، در ليست مربوطه خيلى پايين تر از جعفرى قرار گرفته است، آن گاه همان متخصصان در تجزيه يونجه ثابت كرده اند كه مقدار ويتامين C آن دو برابر جعفرى و چهار برابر ليموترش است. يونجه به علت وجود مواد مقوى از قبيل پروتئين هاى مختلف و ويتامين هاى گوناگون مخصوصا ويتامين A، آهن، فسفر و مقدار نسبتا زياد كلسيم در تغذيه كودكان و رشد و نمو و استحكام استخوان بندى آن ها و درمان راشيتيسم حائز كمال اهميت است.

منبع: کتاب مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوی کاشانی

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  گیاهان دارویی

دیدگاه ها