مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

نان سنگک سبوس دار بهترین نان

در بين انواع نان‏هايى كه امروزه در همه جاى دنيا معمول است، مسلّما، هيچ نانى بهتر و سالم‏تر از نان سنگك طبخ شده با آرد سبوس دار نيست. البته بعضی از نانواهای سنگک، از آرد سفید برای پخت سنگ استفاده می کنند که کیفیت نان را به شدت کاهش می دهد، هر چند ظاهر بهتری داشته باشد. لاسابلير، غذاشناس معروف فرانسوى، در دايرة المعارف تغذيه، راجع به نان‏هاى امروزى به‏طور خلاصه مى‏نويسد: در حقيقت، ترقيات تكنيك و صنعت و علم و تغييرات اقتصادى و اجتماعى، طرز تهيه نان را كه طى قرن‏هاى متمادى، به‏تدريج تكميل شده بود، امروزه به كلى تغيير داده است؛ نتيجه اينكه ارزش غذايى نان‏هاى امروز مسلّما خيلى كم‏تر از نان‏هاى سابق مى‏باشد زيرا به‏طور ماشينى و اتوماتيك با آردى كه فاقد ماده حياتى است ساخته شده و يك سلسله دقائق فنى كه نانواهاى قديم از آن اطلاع داشتند امروزه در نظر گرفته نشده است. براى رفع اين نقص، چاره منحصر به فرد اين است كه يك مكتب نانوايى تأسيس شود.
منبع: کتاب مجموعه آثار دکتر سید جلال مصطفوی کاشانی

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  غذای سالم

دیدگاه ها