مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

توصیه های کلی برای افزایش اشتها

  1. سوپ شلغم یا شلغم پخته
    ۲٫ شربت لیمو
    ۳٫ شربت مارچوبه
    ۴٫ شربت زرشک
    ۵٫ شربت انار و نعناع
    ۶٫ مربای تمرهندی
    ۷٫افشره انبه
    ۸٫مواد غذایی ترش و شور مخصوصا برای کسانی که بر اثر رطوبت لزج بلغمی دچار بی اشتهایی شده اند.
    ۹٫گوشت کباب شده و بریانی مثل کباب گوشت بره و بریانی گوشت پرندگان، زیرا بریان کردن گوشت اشتها آور است.
    ۱۰٫هرچیزی که در سرکه پرورده شده باشد همراه با بذر کرفس، بذر رازیانه و زنیان.
    ۱۱٫افشره به و عسل با کمی سرکه و زنجبیل.
    ۱۲٫دوغ
    ۱۴٫آب انار
    ۱۵٫مربای هلیله
    ۱۶٫مربای بالنگ
    ۱۷٫مربای زنجبیل مخصوصا برای بیمارانی که دچار غلبه سردی و تری شده اند.
    ۱۸٫خوردن سیر و پیاز (برای کسانی که با مصرف اینها دچار مشکلات گوارشی نمی شوند.)
    ۱۹٫نعناع
    ۲۰٫زیتون پرورده و زیتون شور
    ۲۱٫سماق و سوپ سماق
    ۲۲٫شربت سکنجبین سفرجلی و لیمویی
    ۲۳٫ترشی کبر
    ۲۴٫افزودن ادویه جاتی مانند فلفل، میخک، دارچین، زنجبیل، مارچوبه، گلنار، سماق، خردل به غذا و مزه دار کردن غذا با رب ترش و ملس مانند رب انار، رب سیب و… و ترشی جاتی مثل آب لیمو، آبغوره و آب بالنگترش محرک اشتهاست.
    ۲۵٫خوردن و ضماد کردن انیسون بر معده محرک اشتهاست. بدیم منظور نیم ساعت قبل از غذا نصف استکان عرق انیسون مصرف شود.
    ۲۶٫ضماد کندر و مصطکی بر معده برای رفع بی اشتهایی مفید است.
    ۲۷٫زنیان پرورده تاثیر زیادی بر زیاد کردن اشتها دارد.
    ۲۸٫دمنوش افسنتین برای تقویت معده و بازگرداندن اشتهای غذا بسیار موثر است.
    ۲۹٫ دمنوش آویشن هم تحریک کننده اشتها، هضم کننده غذا و مقوی معده است.
    ۳۰٫ میوه هایی مثل گلابی، سیب، به، آناناس، زالزالک، ازگیل نیز مفیدند.
    نکته۱: زعفران جزء ادویه جاتی محسوب می شوند که کاهش دهنده اشتهاست پس در غذای بیمارانی که دچار کم اشتهایی هستند نباید از زعفران استفاده شود. همچنین هر چیزی موجب سستی دهانه معده می شود مانند غذاهای چرب و روغن ضداشتها هستند. روغن مصرفی این بیماران باید روغن زیتون باشد.
    نکته۲:
    طرز تهیه زنیان پرورده: زنیان را در ظرفی پهن کرده مقداری آب لیمو تازه طبیعی روی آن بریزید به طوری که به اندازه یک بند انگشت روی آن را بگیرد، سپس آن را در هوای آزاد قرار داده و بگذارید تا خشک شود. بعد از تبخیر شدن آبلیمو و خشک شدن زنیان مجددا روی آن آبلیمو بریزید و بگذارید تا خشک شود. این کار ۷ مرتبه تکرار شود. می توان زنیان پرورده را پودر کرده در غذا استفاده کرد.

منبع: تغذیه در طب ایرانی، اسلامی
نوشته دکتر کردافشاری و همکاران

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  توصیه

دیدگاه ها