مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

نارنج،نارنجی دوست داشتنی

نارنج میوه ای از خانواده مرکبات و بانام علمی Citrus aurantium می باشد. میوه نارنج ازمیوه های پر کاربرد و با محصولات جانبی متعدد درفصل سرما است که اسم فارسی آن نارنگ است. عده ای عقیده دارندکه این میوه از زمان بسیار قدیم در شمال ایران یافت میشده است. دربرخی مناطق درتمام فصول سال میوه نارنج برروی درخت دیده می شود. طبیعت میوه آن ازدیدگاه طب ایرانی سرد و خشک است ولی مزاج پوست زرد و شکوفه آن گرم و خشک است.
طبق اصول طب ایرانی تمامی ترش مزه ها به اعصاب ضرر می رسانند ولی از بین ترش مزه ها نارنج کمترین ضرر را برای اعصاب دارد. زیرا در آب نارنج ماده ای صمغی و لعابی وجود دارد که آن را در بین مرکبات ممتاز کرده و به علت همین مواد است که ترشی آن برای عصب ها ضرر کمتری دارد و برای سرفه و درد سینه مفید است. اگر آب نارنج را با عسل مخلوط و میل کنید از زیان آن خواهد کاست. اگر مبتلا به درد سینه و سرفه گرم هستید یک عدد نارنج را از میان دو قسمت کرده کمی نبات کوبیده و کمی نشاسته روی آن بپاشید و بعد آن را روی آتش بگذارید تا یکی دو جوش بزند و بعدآن رابه صورت مکیدنی میل کنید. پوست نارنج: پوست این میوه هم سرشار از خاصیت و طبیعت و مزاج آن گرم و خشک است.
از خلال پوست نارنج میتوان مانند خلال پوست پرتقال مربا تهیه کرد و هم با خیساندن آن در سرکه ترشی ساخت.
مربا و ترشی پوست نارنج تقویت کننده معده است. مصرف حدود ۴گرم از پوست خشک نارنج برطرف کننده حالت تهوع و استفراغ است و باعث خارج شدن انگلهای دستگاه گوارش می شود. اگر نارنج را به صورت کامل و با حرارت کم و به همراه کمی آب پخته تا اجزایش از هم جدا شود و سپس آن را بر روی پوست و مو خود بمالید متوجه خواهید شد که یک نرم کننده بسیار مفید برای پوست و مویتان پیدا کرده اید. همچنین این مخلوط در رفع خارش های پوستی نیز مؤثر است.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر محمد عسکرفراشاه برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

 

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  گیاهان دارویی

دیدگاه ها