مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

پنیر غذای مناسب برای شب

یکی از مشکلات تغذیه امروزما ایرانی ها اهمیت ندادن  خیلی ازمردم به وعده مهم صبحانه است، به طوریکه خیلی ها این  وعده مهم غذایی را نادیده می گیرند و در میان سایر افرادی که این وعده را میل می کنند رایج ترین ماده مصرفی نان و پنیر است. این در حالی است که اصولا پنیر غذایی خوبی برای صبحانه نیست، از نظر طب ایرانی مزاج پنیر سرد و تر بوده و مانع فعالیت مغزی کامل که معمولا در صبحگاه برای کار و تلاش مورد نیاز است می گردد. علاوه برآن مصرف پنیر با خیار و گوجه فرنگی آن هم در فصل سرما اثرات نامطلوب آن را چندین برابر می کند. با توجه به مطالعات جدیدکه ثابت شده جذب کلسیم بیشتر در موقع شب صورت می پذیرد بهتر است پنیر به عنوان یک ماده مغذی شب میل گردد و ثانیا پنیر با  مصلحات (اصلاح کننده) یعنی همراه با  گردو، سیاهدانه، آویشن و زنیان  میل شود. خیلی از ضعف ها و کسالت ها در بین دانش آموزان و کارمندان ما به علت عدم  به کاربردن همین آموزه طب ایرانی است. بهترین  صبحانه برای معده های سرد و ضعیف انواع مرباهای سیب درختی، بالنگ، به، هویچ و مربای پوست پسته است و معده های گرم می توانند از مرباهای آلبالو و زرشک استفاده نمایند و همچنین غذاهایی نظیر حریره بادام، شیر برنج با کمی دارچین یا زعفران، عسل و شیره انگور نیز ازگزینه های مناسب جهت صبحانه می باشد. این مرباها تا حد امکان بدون شیرابه و شهد میل شود وبیماران دیابتی نیز  از میوه های پخته شده بدون شیرینی نظیر به، سیب یا هویج آب پز همراه با نان بهره ببرند، همچنین بهتر است نوشیدنی هایی نظیر چای یا شیر، یک ساعت با وعده غذایی فاصله داشته باشد.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر محمد عسکرفراشاه برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  غذای سالم

دیدگاه ها