مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

درستایش میوه بهشتی انار

یاقوت های قابل ستایش، در طرح های پژوهشی بالغ بر ۷۶۰نوع ژنوتیپ از این میوه گرامی شناخته شده است. بهترین نوع انار رسیده، بزرگ  دانه شیرین، شاداب و بی دانه آن است. طبیعت مطلق آن سرد و تر است و هر چه شیرین تر باشد به اعتدال نزدیک میگردد. انار غذاییت کمی داشته ولی باعث تولید خون نیکو در بدن می شود و موجب خوش رنگی پوست می گردد. مطالعات جدید نشان داده که انار قندخون را کاهش می دهد ولی انار ترش قندخون دیابتی ها را بالا می برد. همچنین در مطالعات جدید خواص حفاظت کننده کبدبرای آن ذکر شده است. شحم انار(پره های سفیدمیان دانه های انار ) چربی خون را کاهش میدهد و باعث بهبود کارکرد معده می شود. تمام اجزای گیاه انار در قدیم مورد استفاده قرار می گرفته است. پوست میوه انار به عنوان ترکیبات رنگی در رنگرزی استفاده می شده و ریشه اش خاصیت ضدانگلی دارد. همچنین پوست انار به علت ترکیبات تاننی درفرآورده های دهانی به صورت غرغره استفاده می شده است. به علت خواص سست کنندگی بافت معده درمصرف مداوم انار شیرین بهتر است افراد با بیماری های گوارشی، انار را با پیه های آن به صورت آب لمبو میل نمایند. خوردن دانه های انار با گلپر از زمانهای قدیم  درمیان ایرانیان مرسوم بوده و جهت کاهش عوارض گوارشی آن مفید وموثر  است. بایدتوجه داشت همراه دانه انار و مشتقات آن نظیر آب انار یا رب انار نباید آب میل شود و همچنین در تهیه غذاها زمانی به عنوان چاشنی از این  ترکیبات استفاده شود که  غذا از فازآبی وارد فاز روغنی شده است.

🙏 با تشکر از همکار متخصص طب‌سنتی آقای دکتر محمد عسکرفراشاه برای تهیه این مطلب..

صفحه شخصی طبیب در سایت طبیب شهر

 

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  خواص خوراکی‌ها

دیدگاه ها