مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دستور تهیه مربای جزر(هویج)

زمانی این نوع هویج یکی از پر مصرف ترین خوراکی‌ها نزد ایرانیان بود. ولی متاسفانه امروزه مصرف آن فقط در بعضی شهرها رواج دارد و دیگر کودکان ایرانی که روزی از خوردن آن به عنوان تنقل لذت می‌بردند توجهی به آن نمی‌کنند. جزر دارای طبیعت گرم و تر در درجه دوم است. اگرچه برخی آن را در درجه اول گرم و تر دانسته‌اند. این طور به نظر میرسد هویجی که امروزه به هویج فرنگی مشهور است، نوع بری جزر است. جزر قوه باه(قوای جنسی) را تقویت می‌کند و یکی از بهترین اشکال مصرف آن برای این منظور مربای آن است. دستور تهیه مربای جزر: جزر را ریز کرده، بجوشانند تا کاملا پخته شود و عسل اضافه کنند و بجوشانند تا با آب زردک بجوشد و به قوام برسد. سپس به ازای هر ۵۰۰ گرم از آن ادویه زیر را کوفته و به آن اضافه شود. قرنفل، دارچین، زنجبیل، هل، جوزبوا، زرنباد، کبابه، از هریک ۲٫۵ گرم. مصرف این مربا (هویج) جهت تصفیه و بازکردن صدا، پاکسازی ریه، منع ریزش نزله، سرفه، ضعف معده و جگر، بدی هضم، و ضعف قوای جنسی بسیار مؤثر است. مربای جزر به غایت مبهی(افزاینده قوای جنسی)، و مقوی احشا و رحم و هاضمه است و در بدن تولید خلط سالم می‌کند.

منبع: کتاب آبدست طبیب در مکتب طب ایرانی، استاد محمد عبادیانی

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها