مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

روش طبخ خورش به ‌آلو

مواد لازم: گوشت گوسفند ۳۰۰ گرم، به شیرین رسیده دو عدد متوسط یا یک عدد درشت، آلو بخارا ۱۰۰ گرم، پیاز متوسط دو عدد، شکر یک قاشق مربا خوری، زعفران و نمک به میزان لازم. روش پخت: از شب قبل آلو بخارا را با آب جوش در یک کاسه چینی بخیسانید.ابتدا پیاز نگینی شده را روی شعله ملایم همراه کمیروغن زیتون فرابکر تفت دهید، سپس تکه‌های گوشت خورشتی را اضافه کنید، تفت مختصری بدهید و آب را اضافه کنید.از پخت گوشت که یک ساعت گذشت زردچوبه، نمک و آلو را اضافه کنید. “به” را با پوست خلال کنید و در کمی روغن زیتون به ملایمت تفت بدهید و یک قاشق مربا خوری شکر روی آن بپاشید.گوشت را امتحان کنید اگر پخته است “به” را اضافه کنید.”به‌” لطیف است و میزان پخته شدن آن بسته به ذائقه شما است ولی اگر کمی زیر دندان بیاید بهتر است. پس نیم ساعت برای جا افتادن آن کافی است. یک ربع آخر زعفران را اضافه بفرمایید.این خورش را می‌توانید با گوشت مرغ، بوقلمون و شترمرغ نیز آماده بفرمائید.خواص: خورش “به” مقوی هضم و خوش‌بو کننده دهان است. مقوی روده‌ ها است. موجب بهبودی حافظه می‌شود. خوردن آن در مادران باردار موجب کاهش ویار، بهبود هضم و به روایتی زیبایی فرزند می‌شود.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها