مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دستور پخت خورش عناب

مواد لازم: گوشت گوسفندی چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم. پیاز: ۱ عدد ساطوری + ۱ عدد رنده‌شده. سیر له‌شده: ۳-۴ حبه. عناب تازه یا خیسانده: ۱ پیمانه. بادام درختی ایرانی پوست‌گرفته: ۱ پیمانه. لپه پخته: نیم پیمانه. نعنا خشک: ۲-۱ قاشق غذاخوری. رب انار: نیم پیمانه. گردوی خردشده: ۱ پیمانه. کره یا روغن کنجد: به میزان لازم. آرد: ۳-۲ قاشق غذاخوری. نعناداغ و سیرداغ: در صورت تمایل. نمک، زردچوبه، فلفل: به میزان لازم. شیره انگور: در صورت تمایل. برای خوش‌عطرشدن این خورش می‌توان از دارچین، هل و اندکی میخک به‌عنوان ادویه بهره برد. روش پخت: یک قاشق آرد را به همراه نمک، فلفل و کمی‌زردچوبه روی گوشت بپاشید و گوشت را با پیاز رنده‌شده آب‌گرفته ۴-۵ دقیقه ورز دهید. سپس دست خود را در کاسه‌ای آب زده و گوشت را به صورت کوفته‌هایی به درشتی گردو درآورید. کوفته‌ها را در کمی آرد، غلتانده و با کمی کره‌حیوانی یا روغن کنجد تفت دهید تا خودشان را بگیرند و کنار بگذارید. در همان روغن، پیاز ساطوری را تفت دهید تا طلایی شود. سپس سیر له‌شده و ادویه‌ها و گردو را افزوده، کمی تفت دهید و سپس رب انار، شیره انگور و لپه را با ۲ پیمانه آب داخل ظرف بریزید و بگذارید تا به جوش بیاید. سپس کوفته‌ها را به آن بیفزایید. شعله اجاق را کم کرده، در دیگ را بسته و اجازه دهید خورش ۱ ساعت با حرارت ملایم بپزد. پس از ۱ ساعت، عناب، بادام‌های پوست‌گرفته و نعنای خشک را بیفزایید و پس از تنظیم مزه آن، در دیگ را نیمه‌باز بگذارید تا خورش روی حرارت کم، به روغن بنشیند و جابیفتد. می‌توانید هنگام کشیدن خورش، آن را با نعناداغ و سیرداغ آرایش کنید. مزه این خورش بستگی به ذائقه شما دارد و می‌توانید میزان رب انار و شیره انگور (یا عسل) را خودتان تنظیم کنید.
طبیعت این خورش نسبتاً معتدل است و همه افراد می‌توانند در فصول مختلف از آن بهره ببرند ولی مصرف آن در تابستان و پاییز بیشتر توصیه می‌شود. با توجه به خواص اجزای این خورش از نگاه طب ایرانی و همچنین مواد موثره و خواص آن در پزشکی و تغذیه نوین، باید گفت این خوراک ایرانی خوشمزه، مقوی عمومی بدن و سیستم ایمنی، مقوی پوست و موها، مقوی دستگاه گوارش و کبد و مقوی نیروی جنسی است و خواص آرام‌بخشی و ضدالتهابی نیز دارد.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها