مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

خواص خوراکی بامیه

طبع بامیه سرد و تر است. لعاب بامیه برای كسانی كه زخم اثنی‎عشر یا ورم روده دارند بسیار مفید است. مدر است برای كسانی كه سوزاك هستند یا هنگام ادرار احساس درد می‎كنند بامیه را آب پز نموده همراه با آب قبل از غذا میل كنند. ضماد التیام دهنده‎ی زخم است. برای درمان سفلیس از جوشانده ریشه بامیه استفاده شود (۳۰ گرم در یك لیتر آب هر شش ساعت یك لیوان میل شود.). برای گرفتگی صدا از شربت بامیه استفاده شود. ابتدا بامیه را جوشانده سپس كمی شكر داخل آن ریخته جوشانده را روزی ۳ مرتبه بالای غذا چند قاشق بخورند. میوه بامیه مقوی باه است. همراه گوشت و بادمجان یا سوپ‎ خورده شود. خوردن بامیه خونریزی سینه را برطرف می‎كند. جوشانده بامیه سنگ مثانه را دفع می‎كند. جوشانده گل بامیه ضدسودا می‎باشد. ۳۰ گرم در ۵۰۰ سی‎سی آب، سه بار در روز هربار یك استكان میل شود. دم‎كرده تخم بامیه ضدتشنج است. ۳۰ گرم در ۵۰۰ سی‎سی آب. بامیه ممكن است سوءهاضمه ایجاد كند یا تهوع آورد. یكی از مضرات دیگر آن زیاد كننده عرق است. مصرف بامیه به پوست لطافت می‎بخشد. كسانی كه دچار كم‎خونی هستند حتماً بامیه استفاده كنند چون بامیه دارای لعاب غنی از مواد اصلی خون می‎باشد مانند شماره ۷ تهیه شود. در برگ و ساقه بامیه مقدار زیادی ید وجود دارد در نتیجه برای بیماران گواتر مفید است. به‎خاطر وجود ویتامین B1 در بامیه برای نیروبخشیدن به عضلات ضعیف و اعصاب قابل تحریك داروی خوبی به شمار می‎رود. كسانی كه دارای چربی خون می‎باشند بامیه را به‎عنوان غذای خود بگنجانند. بامیه فساد خون، بلغم، صفرا و سودا را رفع می‎كند. بامیه به علت داشتن ماده ضدعفونی كننده كرم معده و كرمك را از بین می‎برد. برای درمان تب‎های كهنه ساقه بوته بامیه را خیسانده و آب آن را چند روز متوالی بیاشامید. بامیه به‎خاطر وجود منگنز و كبالت تنظیم كننده ترشح غدد داخلی می‎باشد. بامیه نفاخ و دیرهضم  است و باید با مصلحش که زنجبیل و ادویه جات است مصرف شود.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  خواص خوراکی‌ها

دیدگاه ها