مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

غلبه خلط بلغم

بلغم همان سيستم ايمنی بدن و از جنس آب و سرد و تر است. که دو گونه است: طبیعی و غیر طبیعی. بلغم طبیعی: استعداد آن را دارد که تبدیل به خون شود زیرا این ماده خون خام و ناپخته است، مزه آن شیرین  و کمی سرد است. بلغم غیر طبیعی: بلغمی که نسبت به بلغم طبیعی رقیق تر(خلمی) و یا خام تر(نا پخته) یا خیلی رقیق(مائی) و بسیار غلیظ(گچی) و یا گرم و خشک(شور) یا خشک(صفرائی) یا ترش یا تلخ و گس یا غلیظ وو تند(زجاجی) است. علائم غلبه بلغم: سفیدی رنگ، پوست سرد، شل و ول و سفيد و آبكي، ضعف گوارش، کم تشنه شدن، سردی دست و پا، دیر هضم شدن غذا، آروغ ترش، خواب آلودگی، آب دهان روی بالش ریختن، رقیق بودن آب بینی، کم حواسی، دفع زیاد و با سوزش ادرار، ریزش موی سر، پر خوابی، افسردگی، خستگی و کوفتگی، بی نشاطی و پژمردگی، قولنج، فراموشی، زردی سفیده چشم، ناراحتی معده، تندخوئی، زير چشم پف كرده، مزه دهانشان ترش مي شود، و سردي دست و پا، ضعف گوارش یا دير هضم شدن غذا، درد معده، تنگي نفس موقع خوردن غذا، قولنج مي کنند، دچار تپش قلب وقتي ازخواب بيدار مي شود، ترشح بيني، چاقی پفکی، کندی نبض، رشد آهسته ی مو، بد بوئی دهان و مدفوع، قار و قور شکم و نفخ و یبوست، اشتهای زیاد، زیاد فکر کردن، انعطاف پذیر، صبور، زیاد خشمگین نمی شود و اگر بشود دیر آرام می شود، کندی و آهستگی،  سفیدی بول، خواب چیزهای سرد مثل برف و سرما دیدن، زود رنج.(و دارای استعداد بیماریهای بلغمی مثل) افسردگی، سفيدی مقطعي پوست یا برص(ویتیلیگو)، نقرس، تنگی نفس، سفيد شدن موها، دردهای مفصلی، بی میلی جنسی، زود انزالی یا ضعف جنسی، فشار خون سرد، سر دردهای سینوزیتی، سفیدی مو، تخمدان متورم، کسیت تخمدان، نا باروری، زیادی پریود، سقط جنین، ترشحات رقیق رحمی، کم کاری کلیه، سنگ کلیه، افتادگی اندام تناسلی،  شب ادراری، بلغم های موضعی، دفع ادرار زياد همراه بافشار ضعف مثانه، میگرن، فراموشی مقطعی، نازک شدن صدا، کابوس و بد بینی، درشتی چشم، آلزایمر، لکنت زبان، ناشنوائی مقطعی، بی اختیاری دفع گاز و ادرار، ورم و درد پا و زانو، سرفه زیاد، ضعف مثانه، کند ذهنی می باشند. علت افزایش بلغم:  فصل زمستان، سن کودکی و پیری، فربهی، غذاهای تر و سرد خوردن(ماهی، ماست،  و…). یک توصیه: بلغمی ها سعی کنند از هشت ساعت بیشتر نخوابند ، البته کمتر شدن این میزان هم، مطلوب است. سعی کنند قبل از طلوع آفتاب از خواب برخیزند تا از تولید بلغم اضافه خودداری شود. خوابیدن در طی روزز و همچنین یک ساعت قبل از غروب بسیار مضر است و موجب افزایش بلغم می گردد و سنگینی سر و التهاب سینوس ها و کند شدن رفتارهای مغزی را موجب می شود.راه های از بین بلغم بدن: خوردن حلوای جوارش، زیاد حمام رفتن(حمام گرم)، جماع بسیار، نشستن در آفتاب، نخوردن غذاهای سرد، صبح ادویه تند خوردن و غذاهای شور. غذاهای مضر براي افراد بلغمي مزاج: تمام مواد لبني، مانند: شير، ماست،   دوغ، كره، سرشير، خامه، پنير و كشك براي افراد بلمي مزاج مضر است.  ترشيجات، سركه، شور، برنج سفيد، عدس، سيب زميني ، سوپ جو، آش جو، ميوه جات ترش و كال، نارنگي، كيوي، گرمك، خيار پوست كنده،  قارچ، ماش، جو، گوشت گاو و گوساله، انواع گوشت سفيد، سس، رب، گوجه فرنگي، پرخوري، كليه ي غذاهاي سردي بخش و… مصرف اين نوع مواد غذايي خلط بلغم رافعال می كند و آنرا افزايش می دهد. غذاهای مفيد برای افراد بلغمی مزاج: تمام غذاهاي گرمي بخش از قبيل گوشت شتر، گوسفند، كبوتر، سار، گنجشک، بوقلمون كباب شده و از ميوه جات:  همه ی ميوه‌های رسيده و شيرين(گرم). از ادويه جات: هل، دارچين، زنجبيل، زعفران، جوزهندي، فلفل سياه و فلفل سفيد و دانه ي فلفل، دانه ي خردل، سير، موسير. از ريشه‌ها:  چغندر، شلغم، هويج، كلم قمری، ترب سياه و سفيد. كليه ی سبزيجات گرم مانند: انواع كلم، ساقه ي كرفس، نعناع، ريحان، جعفري، مرزه، ترخون، تره و شويد. از حبوبات: نخود، گندم، لوبيا چيتی، لوبيا كشاورزی و يا كپسولی، دال عدس و لپه. درصورت استفاده از ساير حبوبات و غلات، بهتر است از ادويه جات گرم مانند: زيره ی سياه، زيره‌ی سبز، زنجبيل، دارچين، هل، زعفران و كمی زردچوبه استفاده شود. از بذرهاي ملين مانند: تخم ريحان، تخم شربتي، قدومه ي شيرازي، خاكشير و بارهنگ نيز می‌توان استفاده كرد. از خشكبار: بادام، گردو، فندق، پسته، كنجد، ارده مفيد است و ازعسل و شيره ي خرما مي توان مصرف كرد. استفاده از اين نوع مواد غذايي بسياري از بيماری‌های اتو ايميون، مانند: بيماری‌های رماتيسم، پاركينسون و ساير بيماری های صعب العلاج را درمان می‌كند. اكثر افراد مبتلا به اين بيماری‌ها از طبع سرد برخوردار هستند.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  مزاج‌شناسی

دیدگاه ها