مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

غلبه خلط دم

خلط دم(خون) از پخته شدن بلغم به وجود می آید و بهترین خلط در بدن است(یعنی نزدیک به اعتدال است) وظیفه ی آن رساندن غذا و اكسيژن به سلولها است. و بر دو نوع طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شود: خون طبیعی: خونی سرخ رنگ و شیرین و بی بو است، خونی که از جگر بر می خیزید، بسیار سرخ است و در ورید جریان دارد، و خونی که از قلب بر می خیزد، درخشان تر و گرم تر و روان تر است. خون غیر طبیعی: خونی که مزاجش بد شده باشد( یعنی گرمتر یا سردتر شده) و یا خونی که به خلط بد تبدیل شده و با اخلاط دیگر آمیخته شده، و رنگ و بو و مزه ی آن تغییر کرده.
مشخصات دموی ها: (شکل) درشت اندام، سینه و عضلات پهن، بزرگی سر، اندام میانی متوسط، چاق گوشتی، استخوان درشت. (افعال و رفتار) همه جانبه نگر، روحیه مدیریت دارد، توان جسمی و جنسی بالا دارد، خلافکاران بزرگ و زندانیان اکثر گرم مزاجند، بلند پرواز، علاقمند به طبیعت، شجاع و اهل ریسک، اعتماد نفس زیاد، خوش اخلاق و با محبت، سخاوتنمد، عصبی، هوش بالا، تنوع طلب و مخترع، دور اندیش، قدرتمند، خواب متعادل، بویایی و شنوائی متعادل، استعداد دشمنی دارد، سریع و چالاک، جسور، بی نظم، تأثیر پذیر و تأثیر گذار. (پوست) رنگ رخساره سرخ یا گندمگون، در صورت فشار و عصبانیت سرخ می شود، در کتف و شانه آنها جوش دیده می شود، زیر ناخن قرمز، پوست گرم و مرطوب(نرم) دارد، زیاد عرق می کند و عرقش گرم است ، خارش در محل حجامت یا فصد، خون ریزی بینی.(مو) استعداد طاسی دارد، موی تیره و نرم دارد. (رگ) ورید برجسته و نرم دارد، شرایین(عروق نبض دار) با نبض قوی و نرم. (لمس) در لمس پوست، تری و نرمی حس می شود.(گوارش) دهانش مرطوب، زبان قرمز، غذا را خوب هضم می کند، نفخ معده و یبوست ندارد، بد بویی دهان و مدفوع، قار و قور شکم ندارد. استعداد بیماری در دموی ها: (گرفتگی عروق پا)واریس، (گرفتگی عروق انتهائی)همورویید، خستگی زودرس،سیاهی چشم، دانه های تیره در سراسر بدن، رسوب سودا در اندام انتهائی، ضعف بینائی، کاهش حافظه، بد بینی، دیر تصمیمی گرفتن، تردید و وسواس، افزایش تری گلیسرید و کلسترول، فشار خون بالا، تداوم سردرد، صدای زانو در راه رفتن، درد کمر و دیسک، نبود احساسات، تفکرات منفی (موارد فوق در تغییرات خلط و افزایش سودای خون ایجاد می شود). اصلاح خون با سحر خیزی و عبادت، ترک پر خوری، دو بار در روز غذا خوردن، تخلیه ی جنسی متعارف(صحیح)، خواب قیلوله، حجامت، مصرف سرکه و آبلیموی تازه و آبغوره، شنا، خوردنی های سرد و خشک اتفاق می افتد. غذاهای مفید: غذاهای خام (ميوه جات و سبزيجات)خيار ، كاهو، به خصوص سيب درختي همراه با پوست و دانه های آن، حبوبات و غلات جوانه زده (مثل گندم، جوي دو سر، ماش و عدس)، بذرهای ملين ناشتا (مانند خاكشير، اسفرزه، تخم ريحان، بالنگو، تخم مل ، قدومه شيرازي ، بارهنگ) تخم مرغ و عسل به مقدار كم، كدو خورشتی، نوشيدن دو تا سه ليوان آب زرشک كه سريعاً خون را به حالت طبيعي باز می گرداند، كم خوری، استفاده از غذاهای ساده و كم كالری، مانند سبزيجات بخار پز، ترشی طبیعی(شاتوت، زرشک، لیمو ترش، آب نارنج)سوپ جو، روغن زیتون، سالاد قبل غذا، شیر گوسفند، ماست چکیده، ترب ها، شلغم، هویج، خیار چنبر، تربچه، لوبیا، آناناس، انجیر، انگور ترش، خرما با انار، زردآلو، سیب، گلابی، گیلاس، موز ، مویز، جگر، پاچه، گوشت گوسفند، مغز ، زبان، میگو، مرغ محلی، گل گاوزبان؛ بادام شیرین، بادام زمینی، کنجد. به افرادی كه دموی مزاج هستند نيز نرمش و ورزش توصيه می شود. غذاهای مضر: غذاهای گرم و تر، غذاهای مضر و کم فایده مثل: سرخ شده، غذای چرب ، شيرينجات قنادی و مصنوعی، ادويه جات تند، غذاهای شور(نمک دستکاری شده)، انواع شور (كلم شور، خيار شور و…) گوشت زياد، كره و خامه، غذاهای نشاسته ای، آب يخ، دوغ، نوشابه، تخم مرغ، نوشيدن مايعات همراه با غذا و يا بلافاصله بعد از آن، خرما، رطب، توت خشك، كشمش، سس، رب،سرکه و ترشيجات، سير، چاي، قهوه، نسكافه، بادمجان و غذاهاي ساندويچي. (برخی از موارد ذکر شده، از محصولات مصنوعی یا دستکاری شده ی کارخانه ای می باشد که از ارزش غذایی پائینی برخوردارند).

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  مزاج‌شناسی

دیدگاه ها