مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

غلبه خلط صفراوی

صفرا خلطی گرم تر و سبک تر از خون است که رنگ زرد دارد و مزه ای تلخ، در کبد(جگر) بوجود می آید و برخی اندام مثل قلب و شش ها، ریه، شرائین، کیسه صفراء(زَهره) از آن مصرف می کنند. صفرا بخاطر رقیق بودن و تیزی در تمامی عروق نفوذ می کند و این برای دیابتی های صفرائی عوارض زخم پا و کوری دیده نمی شود. همچنین افراد صفراوی سکته س قلبی و مغزی نمی کنند، و دُرد و بلغم لزج را در روده ها و معده شستشو می کند، (زیرا تجمع زیادی بلغم در معده باعث نفخ، قار و قور کردن شکم، اشتهای زیاد و دیر هضم شدن غذا می شود) و صفرا بلغم را خنثی می کند. صفرا بر دو نوع است: طبیعی و غیر طبیعی. صفرای طبیعی در موارد بالا صرف می شود و صفرای غیر طبیعی گاهی با خلطی(بلغم و سودا) ترکیب می شود(آمیزش) و گاهی خود خلط روند بد شدن را طی می کند(سوختن) و سودا می شود. نشانه ها: زرد شدن پوست و چشم، زبری زبان، خشکی دهان و بینی، بی میلی نسبت به غذا، احساس لرزه در بدن، لاغر و قد بلند، سر و صورت کشیده، بینی و دهان بزرگ تر، عضلات و سینه دوکی(سینه کفتری) و جمع شده.(افعال) فعال، بی قرار و عجول، پُر گو و پر حرف، بازیگوش، سریع العمل، کم خواب، بدون ثبات شخصیت، با هوش، بی با ک و با نشاط، بی سیاست و موقعیت نشناس، تندخوئی و بهانه گیری.(پوست)  زردی سفیده چشم، زردی و خشکی پوست، جوش صورت، تعریق زیاد، خارش پوست و اگزما، نان خشک و شکننده. (رگ ها) ورید ستبر و وسیع، شرائین محکم و نبض قوی.(مو) رشد سریع مو، تیرگی مو، ریزش موضعی مو، استعداد طاسی، موی بالا تنه بیشتر است، شوره سر، لکه های پوستی، (لمس) زبری دست و صورت، گرمی بدن.(گوارش) دهان تلخ می شود،  تشنگی و سوزش جگر، کدر بودن ادرار، ناراحتی معده، تهوع، دهان خشک تر، کم اشتهائی، زود هضم، نفخ و یبوست و قار و قور شکم ندارد، جوشش معده، علاقه به آب یخ.(رفتار و ظاهر) عصبانیت آنی، مستعد جنون، خُلق گنجشکی(بی قراری)، پافشاری در امور، محکم و استوار، درد شقیقه(با بوئیدن گل)، کوچکی چشم، شنوائی قوی،  صدای گوش، صوت تیز، استعداد نازائی، بلبل زبان، نا آرام، علاقمند ادبیات و ریاضی، دوست داشتن هوای سرد و شب، بول جاری و رقیق، حس حمام بودن در خواب، استعداد ضعف بینائی، حساسیت های صفراوی مثل سر دردها، سرسام(قرانیطس)، مانیا، بی خوابی، هذیان، خیالات بد، قطرب، سر گیجه، سوئ مزاج و دردهای معده. (منضج ها) گلبرگ گل سرخ، عناب، گل نیلوفر، تخم کاسنی، گل بنفشه، ریشه کاسنی. (مسهل ها) آلوی ترش، سپستان، شاتره، عناب، شیر خشت، نیم کوب هلیله زرد. غذاهای مفید: غذاهای ترش، خنک و مرطوب؛آلو بخار،  انار، هلو، خوراک قارچ، کدو تنبل، نارگیل، اسفناج، کاهو، عدس، لیمو عمانی، پیاز،چغندر، سیر، موسیر، پونه، تره، شبدر، خروس، گاو، اسپند، چای و عسل، دارچین، زعفران، زیره، گلپر، بادام ها، پسته، انار ترش، شربت خاکشیر، بارهنگ، تخم ریحان، اسپرزه. ترشی طبیعی(شاتوت، زرشک، لیمو ترش، آب نارنج) مرکبات،  سوپ جو، روغن زیتون، میوه و سبزی ها، سالاد قبل غذا،ماست چکیده، ترب ها، شلغم، هویج، توت ها، خیار ، تربچه، انگور ترش، خرما با انار، سیب، گیلاس، کنجد.  غذاهای مضر: غذاهای گرم و خشک؛ و غذاهای مضر یا کم فایده مثل: سرخ کردنی ها، شیرینی ها، غذای چرب، قند و شکر، ادویه تند، گوشت زیاد، تخم مرغ، غذای ساندویچی، غذای فریز و زودپز شده، آش رشته، ماکارونی، نوشابه.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  مزاج‌شناسی

دیدگاه ها