مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

کنترل پوسیدگی دندان

اولین مسئله رعایت آداب غذا خوردن و نوشیدن برای جلوگیری از اختلال هضم و فساد غذا در معده است. مثلا خوردن ماهی و تخم مرغ موجب تولید فساد در معده خواهد شد. مالیدن و شستن دندان‌ ها با نمک و عسل (می‌ توان نمک و عسل را در پارچه‌ ای بسته و به دندان مالیده شود.) بسیار تاثرگذار است. استفاده از مسواک با نرمی مناسب (مسواک نباید خشن باشد) و استفاده از خلال دندان برای دفع ریزه‌ های غذایی در لابه لای دندان‌ ها کمک کننده است. پرهیز از شکستن مواد سخت با دندان مثل پوست فندق ، بادام و پسته که موجب آسیب به دندان می شود. پرهیز از جویدن موادی که قوام سخت دارند؛ به خصوص اگر شیرین باشند مثل آب نبات و انجیرخشک باید رعایت شود. پرهیز از موادی که باعث زبری و کندی دندان می‌شوند مثل ترشی‌ها، میوه‌های خام ترش، خوردن خوراکی‌های بسیار گرم بعد از خوراکی‌های بسیار سرد و برعکس (منظور از گرم و سرد، دمای خوراکی است). پرهيز از خوردن برخی مواد خاص مانند سبزی تره. تره گرم است و خون را می سوزاند لثه را خراب می كند و برای گرم مزاجان مضر است از این نظر باید با گشنیز و كاسنی تازه خورد. تنفس از طریق دهان نیز می تواند به مشکلات دندان منجر شود. از قند زیاد موادی مانند نوشابه نیز باید به شدت پرهیز کرد. همچنین شما نباید بر روی معده خود بخوابید این کار تنفس شما را به هم می ریزد و به مرور روی دندان ها اثر می گذارد. چای و قهوه غلیظ هم اثر منفی دارد هرچه چای و قهوه غلیظ ‌تری مصرف کنید، اثر تیرگی بیشتری بر دندان‌ها می‌ماند. ممکن است تصور کنید که چای از این نظر نسبت به قهوه بهتر است اما این تصور درست نیست. برخی انواع چای سیاه اثر مخرب‌تری بر دندان‌ها می‌گذارند. تانن موجود در چای موجب ایجاد لکه بر دندان‌ها می‌شود.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  نسخه سنتی

دیدگاه ها