مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دستور پخت خورش کنگر

مواد مورد نیاز: گوشت خرد شده، پیاز ساطوری، کنگر تیغ‌ گرفته و خرد شده، نعنا و جعفری ساطوری، آب‌ غوره، نمک و فلفل و روغن. روش پخت: پیاز را با کمی روغن در دیگ تف می‌ دهند تا کمی رنگ بگیرد. گوشت را می‌ افزایند و پنج الی شش دقیقه تفت می‌ دهند. سپس سه پیمانه آب می‌ ریزند تا بجوشد و در دیگ را می‌ گذارند تا گوشت سه ساعت بپزد. کنگر خردشده را ۵-۶ دقیقه روی آتش ملایم تف می‌ دهند. سپس نعنا و جعفری را می‌ افزایند و ۱۰ دقیقه دیگر تف می‌ دهند و کنار می‌ گذارند. پس از اینکه گوشت ۲ ساعت پخت، کنگر و سبزی سرخ‌کرده را همراه با آب‌غوره و نمک و فلفل می‌افزایند. در ۱۵ دقیقۀ آخر، اگر لازم باشد، آتش را زیاد می‌کنند تا خورش به روغن بنشیند. کنگر معمولاً برای کاهش بی‌اشتهایی، تهوع، نفخ و دیگر مشکلات گوارشی و همچنین حفاظت از کبد استفاده می‌شود و البته موارد مصرف زیاد دیگری نیز دارد. موارد منع مصرف: بهتر است زنان باردار، کودکان، و بیماران مبتلا به بیماری شدید کبدی یا کلیوی، از مصرف برگ کنگر پرهیز کنند.افرادی که سنگ کیسه صفرا دارند، نیز نباید آن را مصرف کنند.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها