مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دستور پخت ماهی شکم پر

مواد لازم: ماهی سفید: یک عدد، سیر: ۳-۲ حبه، رب انار: ۴-۳ قاشق غذاخوری، گردوی چرخ‌ شده: ۳ قاشق غذاخوری، سبزی معطر (سبزی شمالی: چوچاق، خالواش، پونه، نعنا و گشنیز): نیم کیلو، آبلیمو، نمک، فلفل، ادویه و زعفران: به میزان لازم ،زرشک (در صورت تمایل): ۱ قاشق غذاخوری. روش پخت: ماهی تازه را کاملا تمیز و داخل شکم آن را خالی می‌ کنیم و می‌ شوییم (سر ماهی را جدا نمی‌ کنیم) و خوب خشک می‌ کنیم. سپس با کمی نمک و فلفل و آبلیمو و زعفران آن را مزه‌دار می‌کنیم و می‌گذاریم ۱-۰.۵ ساعت بماند. در این فاصله سبزی تمیزشده و شسته را خرد می‌کنیم و با سیر رنده‌شده کمی تفت می‌دهیم و نمک و فلفل و ادویه ماهی و گردوی چرخ‌شده و زرشک را اضافه می‌کنیم. رب انار را هم می‌افزاییم و خوب با هم مخلوط می‌کنیم. لازم است که مواد، هنگام مخلوط‌شدن، آب نداشته باشند. حالا شکم ماهی را با مواد پر می‌کنیم و لبه‌های باز شکم آن را می‌دوزیم.  سپس کمی روغن داخل ماهی‌تابه نچسب می‌ریزیم و ماهی را سرخ می‌کنیم. صدالبته بهتر است سطح ماهی را خوب چرب کنیم و در سینی گذاشته و در فر گرم‌شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۶۰-۴۵ دقیقه بپزیم.در ۱۵ دقیقه آخر پخت، کمی زعفران آب‌شده و کره را با برس روی ماهی می‌زنیم و سپس گریل را روشن می‌کنیم تا روی ماهی برشته شود. پس از پخت، صبر می‌کنیم تا کمی خنک شود و از ماهی‌تابه جدا می‌کنیم و با کمک کفگیر در دیس می‌کشیم. مزاج ماهی‌ها عموما سرد و تر است. به‌همین‌خاطر در پخت آنها از سبزی‌جات و ادویه گرم استفاده می‌شود. افرادی که دچار مشکلات گوارشی و بیش‌بود بلغم هستند، باید ‌در خوردن ماهی، جانب احتیاط را نگاه‌دارند. گوشت ماهی منبع خوبی برای پروتئین، ید، ویتامین دی و اسید چرب امگا ۳ است. بهترین ماهی، ماهی کوچک صیدروز است که حرکت زیاد داشته باشد. یعنی ماهی رودخانه‌ای بهتر از ماهی دریا، و هردو بهتر از ماهی پرورشی هستند. بهترین گوشت ماهی، ناحیه نزدیک دم و باله‌هاست که حرکت بیشتری دارد و درنتیجه لطیف‌تر است. بهتر است ماهی را کبابی میل کنید و از سرخ‌کردن آن در روغن بپرهیزید. اگر هم ماهی را سرخ می‌کنید، در ماهی‌تابه را نگذارید یا از درهای سوراخ‌دار استفاده کنید تا بخارات آن خارج شود.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها