مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

دستور پخت آش شولی

مواد لازم: اسفناج: ۶۰۰ گرم، شوید: ۶۰۰ گرم، تره: ۲۰۰ گرم، جعفری: ۲۰۰ گرم، ترخون خشک: کمی، چغندر: یک عدد بزرگ،پیاز: ۳ عدد، نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوری، آرد: ۱٫۵ لیوان، عدس: ۱ لیوان، روغن: به میزان لازم برای پیاز و نعناداغ، نمک بدون ید: به میزان لازم، زردچوبه: ۲ قاشق مرباخوری، سرکه: به میزان دلخواه. روش پخت: چغندر را پوست کنده، به‌صورت خلالی برش داده، با مقداری آب، روی شعله، نیم‌پز کنید. سپس عدس و سبزی خردشده را به آن بیفزایید و صبر کنید تا کاملا بپزد. در این فاصله، نعنا و پیازداغ را درست کرده و به آنها زردچوبه بیفزایید. به آرد حدود ۵-۴ لیوان آب بیفزایید و آنها را خوب مخلوط کنید. وقتی سبزی و عدس پخته شد، نصف پیاز داغ را به قابلمه بیفزایید و بگذارید چند قل بخورد. سپس ابتدا حدود ۴ لیوان آب جوش به آش بیفزایید و بعد، آرد آب‌گرفته را به آرامی به آش اضافه کنید و همزمان، خوب به هم بزنید تا آرد گلوله نشود.پس از اینکه نمک و فلفل آش را اندازه کردید، به آن نعناداغ و بقیه پیازداغ و سرکه را بیفزایید و بگذارید چند قل بزند تا بوی تند سرکه کم شود. برخی خوراک‌های سنتی ایران‌زمین، طراحی خاص اقلیمی دارند و نمی‌توان آنها را به‌میزان و دفعات زیاد، در دیگر نواحی مصرف کرد؛ ولی مصرف موردی آنها منعی ندارد. آش شولی مزاج سرد و تری دارد شولی اگر همراه با سرکه مصرف شود برای گرم مزاجان نافع و صفرابر خوبی است و برای رفع سردردهای گرم بخصوص سردردهای ناشی از فشار عصبی و همچنین برای التیام آلرژی ها بسیار مناسب است. مصرف آن همچنین؛ سبب دفع مواد زائد از بدن می‌شود و در عین حال برای کسانی بیشتر مفید است که در این فصل دچار یبوست و آلرژی می‌شوند.

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها