مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

خورشت مطنجن بره

خورش مطنجن بره خورشی مربوط به عهد صفویه که در مراسم ها و مهمانی های خاص با نان و هم با برنج سرو می شده.

مطنجن (Motanjan)

مواد لازم:

🌿گوشت بره تکه شده خورشی 👈 ۵۰۰ گرم
🌿ماست سفت 👈۲لیوان
🌿کره حیوانی 👈۵۰ گرم
🌿خلال بادام 👈۳قاشق غذاخوری
🌿پیاز 👈۱عدد نگینی شده
🌿پیاز 👈 ۱عدد درشت خلالی شده
🌿زعفران آب کرده 👈 ۳قاشق غذاخوری
🌿سرکه انگور 👈 ۴ قاشق غذاخوری
🌿سیر 👈 ۳حبه
🌿نمک،فلفل👈به میزان لازم

طرز تهیه خورش مطنجن بره :

گوشت بره را به قطعات درشت خرد کنید و به همراه پیاز نگینی کمی تفت دهید و آب ریخته و بگذارید تا پخته شود و میزان آب به اندازه ۱ تا ۱/۵ لیوان باقی بماند.
پیاز خلالی را بہ همراه خلال بادام و سیر و کره کمی سرخ کنید.
ماست و زعفران را مخلوط کرده و بہ پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید و گوشت و آب آنرا نیز بہ کلیه مواد اضافه کنید و اجازه دهید با شعله کم جا بیفتد.
در آخر سرکه را اضافه کنید.
اصل این خورش با نان سرو میشود و برای لذت بردن بیشتر از طعم و مزه آن و نیز برای تزئین ظرف میتوانید در موقع سرو پیاز داغ و بادام تفت داده شده به روی خورش اضافه کنید.

خواص خورش مطنجن بره:

🍁مقوی و مغذی
🍁خونساز
🍁محرک قوه باه و درمان ضعف جنسی
🍁تقویت کننده اعضای رییسه
🍁تقویت کننده حافظه
🍁این غذا به دلیل داشتن مواد غذایی ارزشمندی که دارد برای بچه هایی که گوشت نمیخورند بسیار مقوی است زیرا بافت این غذا به شکلی است که آنها هرگز متوجه نمیشوند در آن گوشت استفاده شده است. در ضمن ریختن مغز بادام یا میوه ها نیز میتواند به هر چه مغذی تر شدن آن میکند.

نکته👈 در این غذا ماست مصلح گوشت می باشد.

منبع سایت روازاده

 

عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  پخت و پز

دیدگاه ها