مجله اینترنتی طب سنتی طبایع

منو

خواص و مزاج ترب

ترب دارای مزاجی گرم و تر است.

گرمی پوست و برگ ترب از ریشه آن بیشتر است. بهترین نوع آن تند، آبدار، طویل، نازک و کم ریشه است. لطیف کننده و تحلیل برنده ورم ها بوده و برای بواسیر، سل، سیاتیک، رماتیسم، سنگ مثانه و…مفید است. از امام حسین علیه السلام روایت است که «برگ آن پراکنده کننده باد، مغز آن مدر ادرار و ریشه آن از بین برنده بلغم است.» آشامیدن آب ترب پخته، برای رفع سرفه مزمن و طولانی و دفع اخلاط غلیظ سینه و غرغره آب پخته آن با سکنجبین برای  دیفتری مفید است. خوردن یک لیوان آب شاخه و برگ ترب با سکنجبین برای خارج کردن سنگ مثانه نافع است. در برخی افراد باد تولید می کند و سبب تحریک آروغ است و در کسانی که معده مرطوب دارند مانع هضم غذا می شود و دارندگان سوء هاضمه باید از خوردن آن خودداری کنند. زیاده روی در مصرف آن سبب تعفن اخلاط و دل پیچه می گردد.

مفید برای: تنقیه فضولات ریه،بازکننده انسدادها،قطع بلغم،ادرار بول،قاعده آوری،هضم غذا
مضر برای: معده مرطوب،چشم،سر
مصلحات: عسل و نمک
عضویت در کانال تلگرام طبایع عضویت در کانال طبیب شهر

دسته :  خواص خوراکی‌ها

دیدگاه ها